Leva sin dröm

Monika Thormann

Författare och frilansjournalist

Hösten 2012 vann jag novelltävlingen Leva sin dröm (Författarcoach Ann Ljungberg och Hoi förlag). Första priset var en romanskrivarkurs på Grand Canaria i Las Palmas i regi av Ann Ljungberg samt att novellen publicerades i antologin Leva sin dröm och säljs som e-bok. Du kan köpa novellen för bara 24 kronor.

 

Sagt om novellen Leva sin dröm:

 

"Novellen börjar med att man får träffa sextonåriga Sanja när hon prata om vad hon vill bli när hon blir stor med en kompis. Hon vill bli författare. Men hon har inte skrivit något annat än dagbok. Vännen Gabriel stöttar henne och de blir ihop. Men efter en fest strular Sanja med den sex år äldre Alexander och de blir ett par istället. Drömmen om författarskap hamnar i skymundan. Hon blir mamma vid 23 och Alexander är fruktansvärd mot henne. En dag återupptar hon skrivandet och hon blir då starkare som person men vad tycker förlagen…"

 

Mina tankar

 

Den här var novellen var faktiskt riktigt bra. Efter att ha blivit lite arg på Sanja börjar man till slut heja på henne. Man engageras och dras med i handlingen.

 

Det är en mycket läsvärd novell, så får du några minuter över och har tillgång till den på något sätt så läsa den!

 

Tack för bra läsning, Hoi förlag!

 

http://jenny.jennytranslation.com/tag/monika-thormann/

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

"Nja tänkte jag när jag läste baksidestexten på Monika Thormanns novell Leva sin dröm, ännu en novell om en ung tjej. Ja inget ont i det men jag har ju nyligen läst om just unga tjejer på tröskeln till vuxenlivet.

 

Den sextonåriga Sanja drömmer om att bli författare och berättar för Gabriel, som hon är lite förtjust i, om sin dröm. Snart är de också ihop. Men ödet vill annat och snart är Sanja Alexanders flickvän och författardrömmen tycks alltmer avlägsen. I rask takt förändras tillvaron för Sanja och jag hinner bli både irriterad och förbannad. Både på Sanja och Alexander faktiskt. Precis som det ska vara blir jag berörd av att läsa om Sanja och en hel del funderingar väcks.

Hur mycket ska en annan människa få styra? Hur ska mötet mellan två människor kunna ge kraft istället för att tvärtom sänka? Är den egna drömmen förenlig tillsammans med en annan människa?"

 

www.erikasbokprat.blogspot.se